
Eva Bekemans
Kinder- en Jongerenpsycholoog
- Master Klinische Psychologie Universiteit Gent (2012)
- Bachelor Toegepaste Psychologie Lessius Hogeschool Antwerpen (2009)
- Postgraduaat 'Psychodiagnostiek Kinderen en Jongeren' Thomas More Antwerpen (i.o.)
- Kinder- en Jongerenpsycholoog Revalidatiecentrum Spermalie Brugge
- Kinder- en Jongerenpsycholoog AZ Henri Serruys Oostende
- Kinder- en Jongerenpsycholoog groepspraktijk Elsitas Gent
- Kinder- en Jongerenpsycholoog groepsprakijk De Groeilamp Merelbeke Flora (huidig)
- Kinder- en Jongerenpsycholoog BUSO school Sint-Jozef Gent (huidig)

Hallo! Ik ben Eva,
Ik ben klinisch psychologe en gepassioneerd door de psychologie en welzijn van kinderen en jongeren. Ik heb ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren in verschillende settings (ambulant en residentieel). Doorheen de jaren heb ik bijzondere interesse ontwikkeld in het begeleiden van eetgerelateerde problematieken. Ik werk als kinder-en jongerenpsycholoog in groepspraktijk De Groeilamp in Merelbeke. Vanuit mijn passie voor kinder- en jongerenpsychologie ben ik in 2014 een privépraktijk gestart.
Mijn werkwijze is een integratie van cognitieve gedragstherapie, systeemgerichte therapie en cliënt-centerd therapie. Ik kies voor een persoonlijke aanpak waar men niet alleen de ruimte krijgt om probleemgebieden te bespreken maar waar ook aandacht is voor positieve eigenschappen van de cliënt (positieve psychologie). Er wordt veel waarde gehecht aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie binnen een warm en veilig klimaat. Een vertrouwensrelatie vormt voor mij de basis en rode draad doorheen de begeleiding. Doorheen het begeleidingsproces wordt steeds het tempo van de cliënt gevolgd. Via gesprek, spel, creatieve technieken, rollenspelen, gedragsexperimenten, edm... wordt zelfreflectie en zelfinzicht vergroot met als doel gedachteverandering en/of gedragsverandering. Binnen dit persoonlijk bewustwordingsproces wordt ook rekening gehouden met de ruimere context (school, familie, vrienden,.....).
Een aanmelding kan via telefoon of email.
Na de aanmelding wordt men uitgenodigd voor een eerste intakegesprek. Het doel van dit gesprek is vooral informatieverzamelend met het oog op het verhelderen van de hulpvraag en klacht(en). Bij kinderen en jongeren worden enkel de ouders uitgenodigd. Jongvolwassen kunnen zelf op intakegesprek komen.
Na het intakegesprek volgt een diagnostische fase waarin gedurende een aantal sessies met het kind/de jongere individueel gewerkt wordt. Hierin proberen we meer zicht te krijgen op de belevingswereld en de hulpvraag van het kind/de jongere zelf. Er wordt samen gezocht naar wat de oorzaak kan zijn van de problemen.
Na de diagnostische fase wordt een advies voorgelegd. Hierin kan kortdurende psychologische begeleiding of eerder langdurige psychotherapie worden geadviseerd. Indien een dooverwijzing meer aangewezen is, wordt gezocht naar een geschikt doorverwijzingsadres. Doorheen begeleiding worden regelmatige gesprekken met de ouders gepland. Ook kan er contact opgenomen worden met externe hulpverleners (bv. school, huisarts,...)
Werkwijze
Opleidingen
Relevante werkervaring
© 2014 created by Eva Bekemans